Bergen Internasjonale Folkedansklubb

 

Om Bergen Internasjonale Folkedansklubb
Bergen Internasjonale Folkedansklubb har som formål å spre interesse for og kjennskap til ulike lands tradisjoner med særlig vekt på dans. Gjennom dansen skaper vi et miljø som fremmer kontakt og trivsel. Klubben ble etablert i 1975 og har siden det hatt dansekurs på flere nivå, etablert oppvisningsgrupper og kor. De fleste dansene vi lærer kommer fra Balkan, men vi er også innom Tyrkia, Armenia, England, Russland og USA.

Bergen Internasjonale Folkedansklubb har hatt egne forestillinger i Danseteateret og Teatergarasjen i Bergen. Vi deltok i mange år aktivt i Folkedansgilda i Bergen, og Bergen Danser. I 2000 tok klubben initiativet til en barnedansfestival i Bergen, med hovedforestilling i Grieghallen.
Dansekursene i Bergen Internasjonale Folkedansklubb passer for folk i alle aldre, med mye eller lite danseerfaring.

Bergen internasjonale Folkedansklubb sine vedtekter...


Bildet er fra 1992 da medlemmer i Bergen Internasjonale folkedansklubb
danser sammen med en lokal dansegruppe på et landsbytorg i Romania

Styret i Bergen Internasjonale Folkedansklubb 
Leder: Magne Snøve

Se også hele styret på: Kontakt oss

Dansegruppen Go’foten
Go’foten er en gruppe lystige dansere fra Bergen Internasjonale Folkedansklubb (BIF). Vi tar oppdrag på alders- og sykehjem, seniorsentre, i borettslag og på nabolagsfester. Vi er mellom 10 og 20 dansere, og vi kan tilpasse programmet etter behov. Dansene våre kommer fra mange land, men særlig fra landene på Balkan. Underveis forteller vi litt om dansene og kostymene våre, og dersom det er mulighet for det, får publikum anledning til å delta i noen enkle ring- eller rekkedanser. Programmet varer ½ - 1 time.


Bergen Internasjonale Folkedansklubb har alltid gjort seg berket i
prosesjonen på 17. mai i Bergen. Dette er fra 2005


IFIN
Bergen Internasjonale Folkedansklubb er medlem i IFIN, Internasjonal Folkedans I Norden. IFIN er en ideell paraplyorganisasjon som favner vidt og bredt.

I IFIN finnes dansegrupper, klubber, orkestre, kor og ensembler som alle har en ting til felles; De er interessert i internasjonal folkedans og musikk. BIF er medlem i IFIN Internasjonal Folkedans I Norden. Dette er en paraplyorganisasjon for klubber som driver med internasjonal folkedans. En eller to ganger i året arrangerer IFIN kurs med utenlandske gjesteinstruktører. Disse instruktørene reiser rundt og holder kurs i de forskjellige klubbene.
Les mer om IFIN her..


Bildet er fra 2005 da dansegruppen Dzintarins fra Latvia var gjester hos
Bergen Internasjonale Folkedansklubb under Verden Danser arrangementet

 

Tid og sted for våre kurs
Alle våre kurs holdes i Fensal, Kong Oscarsgate 15 (BIKS - Bergen Internasjonale Kultursenter). For dato og tider: Se Aktivitetsoversikten

Du er hjertelig velkommen


Vis større kart